Ondersteuning voor beide programma’s stopte op 10 oktober, precies 10 jaar nadat ze oorspronkelijk gelanceerd werden. Office 2007 blijft gewoon werken, maar er komen geen patches en veiligheidsupdates meer voor uit. Dat betekent dat eventuele lekken vrijuit misbruikt kunnen worden. Het is dan ook verstandig om de overstap te maken naar nieuwere varianten.

Voor Outlook 2007 ligt de zaak wat lastiger. Office 365-abonnees moeten er rekening mee houden dat ze geen mails meer kunnen sturen vanuit het mailprogramma, vanwege een nieuw protocol voor verzenden en ontvangen van mails dat niet door Outlook 2007 wordt herkend.

En nu?
Microsoft zelf heeft het liefste dat je de oversteek maakt naar Office 365. Je krijgt dan toegang tot het hele Office-pakket inclusief Outlook, die helemaal up-to-date is en dat nog lang blijft. Maar dit kan alleen op abonnementsbasis.

Heb je dat liever niet, dan kun je ook investeren in een eenmalige aankoop van een Office 2013- of 2016-licentie. Ook die blijven nog wel een poosje ondersteund. Office 2013 bijvoorbeeld krijgt nog security-updates t/m 2023.

Gebruikers van de verouderde software wordt aangeraden te upgraden naar nieuwere versies, Nano Consultancy kan u hierbij helpen zowel voor Office 365 licenties als Office 2016 licenties. Neem contact op voor meer informatie en tarieven.

 

 

Bron: computeridee
Contact

Stuur ons een bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Not readable? Change text. captcha txt